Home > Blogi > FPS-pelejä netissä

FPS-pelejä netissä

February 11th, 2016

Ensimmäisen persoonan ammuntapelit (lyhyesti FPS englannin kielisestä termistä First-person shooter), ovat ammuntapelejä joissa pelataan ja pelimaailma nähdään sekä koetaan pelihahmon näkökulmasta. Pelaaja näkee yleensä pelihahmonsa kädet ja niissä usein olevan aseen ruudun etuosassa niin, että ne vaikuttaisivat olevan pelaajan omat kädet. FPS-pelit ovat yleensä taistelu ja ampumapelejä, nykyään usein 3D ympäristössä.

fpsFPS-peleissä ammutaan yleensä peliruudussa näkyviä vihollisia ja mohdollisesti muita asioita ja esineitä. Usein vastustajia ohjaa tekoäly, mutta vastustaja voi olla myös toinen pelaaja. FPS-peleissä strategia on yleisesti eliminoida vihollinen, samalla mahdollisesti suorittaen annettuja tehtäviä.

Netistä löytyy suuri määrä FPS-pelejä. Yksi tunnetuimmista lienee Counter Strike, joka on saavuttanut suosiota maailmanlaajuisesti. Pelistä pelataan mm. vuosittainen SM-turnaus, joka on viimevuosina näkynyt suorana lähetyksenä YLEn televisiokanavalla.

Toinen mainitsemisenarvoinen FPS-peli on Soldier Front. Pelin pelaaminen on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymisen pelin sivuilla. Tavoitteena pelissä on suorittaa tehtäviä ja kartuttaa taitopisteitä mm. tuhoamalla vihollisia.

Combat Arms on myös netistä löytyvä suosittu FPS-moninpeli, jossa voi olla pelaajia 2-16. Pelimuotoja on useampi ja pelin aluksi harjoitellaan monenlaisten aseiden käyttöä. Harjoittelusta saa pelin sisäistä rahaa, jonka voi myöhemmin pelissä käyttää vaikka aseisiin.

Ensimmäisen persoonan ammuntapelit ovat suosittuja ja niitä löytyy runsas valikoima netistä. FPS-pelien valikoimaan kannattaa tutustua, jos haluaa pelata vauhdikkaita ampumapelejä ja kokea pelisessioita jotka takuulla harjoittavat silmien ja käsien koordinaatiota.

Categories: Blogi Tags: