Home > Blogi > Ladattu peli vai online-peli

Ladattu peli vai online-peli

April 12th, 2016

Tietokoneella pelattavat nettipohjaiset pelit voi jakaa kahteen ryhmään: peleihin jotka ladataan sivustolta omalle koneelle ja niihin joita pelataan suoraan selaimessa. Molemmat saavat leiriinsä intohimoisia kannattajia. Mutta kumpi on oikeasti parempi? Tässä tulemme kertomaan hieman molemmista ja vertailemaan pelaamismuotoja.

Kontroilloiko peliaikaa kanssapelaajat vai sinä itse

Ladattava peli on siitä hyvä, että se löytyy koneelta aina kun pelihimo yllättää. Ladattavan pelin voi myös tallentaa ja jatkaa pelaamista myöhemmin, jos pelisession joutuu äkillisesti keskeyttämään. Esimerkiksi uusimman FIFA 16 FUT Draftin voit ladata koneelle ja pelata kun siltä tuntuu ja lopettaa kun pelaaminen ei enää huvita, etkä saata joukkuetovereitasi pulaan. Uutuuspelejä kuten BATTLEFIELD 4 ja SIMS 4 voi kokeilla myös esimerkiksi Game Time:n avulla 48 tunnin ajan. Ladattuasi pelin voit tutustua siihen rauhassa ja päättää vasta sitten, haluatko jatkaa pelin pelaamista. Ladattavat pelit vievät kuitenkin koneelta levytilaa, varsinkin jos niitä alkaa olla kymmenittäin.

Internet on pullollaan selaimessa pelattavia online-pelejä joita voi pelatata yksin, yhdessä tai toisia pelaajia vastaan. Erityisesti nuorille suunnattuja pelisivustoja löytyy netistä useita. Yksi houkutteleva sivusto on Aapeli.com, jonka värikäs ulkoasu jo pelkästään houkuttelee pelaajia online-pelien syövereihin. Sivustolta löytyy moninpelejä kuten korttipelejä ja shakkia sekä yksinpeleistä mm. Sudoku. Aapelissa pelaaja voi luoda itselleen myös jännittävän pelihahmon, Avatarin, jolle löytyy tuhansia tuotteita. Peleihin voi ostaa pelimerkkejä sekä peliaikaa ja pelaamalla kerrytät myös mitaleja sekä erilaisia palkintoja. Tämä runsaus voi tehdä sivustoilta pois lähtemisen hyvin vaikeaksi ja aikaa saattaa vierähtää tahattoman paljon nettipelien parissa. Vaikka nettipelit ovat usein nopeatempoisempia ja lyhyempiä kuin koneelle ladattavat pelit, pelatessa toisia pelaajia vastaan esimerkiksi taistelupeliä, ei pelaamista välttämättä kannata lopettaa kesken hyökkäystilanteen.

Pelaatko mieluiten kotona vai liikkeessä ollessasi

Netin kautta pelaaminen on suositumpaa kuin koskaan aiemmin ja uusia pelisaitteja nousee kuin tähtiä taivaalle internetin loputtomaan bittiavaruuteen. Nettipelejä voi pelata ilman niiden latausta omalle koneelle ja online-pelejä löytyy netistä luultavasti vielä enemmän kuin ladattavia pelejä. Suosittulla online-pelisaittilla Pelikone.fi:ssä voi pelata tuhansia pelejä eri kategorioilla ja teemoilla aina älypeleistä action-peleihin sekä klassikkopelejä kuten Tetristä ja Mahjongia. Online-pelejä voi pelata vaikka töissä ruokatunnilla. Silti nettipelit voivat olla hieman yksinkertaisia ja niistä voi puuttua tarinankerronta ja haaste.

mahjong

Netissä on lukuisia pelisivustoja, joista voi ladata täysin ilmaisia pelejä PC:lle. Pelin lataaminen omalle tietokoneelle sujuu sekin kyllä muutamalla klikkauksella ja tarjontaa on taatusti jokaiseen pelimakuun. Uusimmista sekä suosituimmista peleistä voi ladata koneelle demo- ja beetaversioita, joiden avulla pelaaja pääsee tutustumaan peliin ennen julkaisua tai kokeilemaan pelin lopullista versiota. Silti, koska monet pelit vaativat paljon tilaa koneelta, ei ladatun pelin pelaaminen välttämättä onnistu missä ja milloin vain. Monet pelit vaativat tehokkaan pelikoneen, eikä sitä pyöritetä kännykällä tai tabletilla.

Nopeasti opittava vai harjoitusta vaativa

PC: lle ladattavia pelejä pelataan joko tietokoneella tai pelikonsolilla. Pelejä löytyy sekä yksinpelattavina tai moninpeleinä, kuten esimerkiksi Counter-Strike. Ladattavat pelit ovat usein jännittäviä ja monipuolisia, mutta vaativat myös hiukan enemmän aikaa, jotta pelaaja saa pelin juonesta kunnolla kiinni. Online-pelit ovat yleensä nopeampia oppia ja tämän vuoksi ne sopivatkin pelaajalle, joka ei jaksa viettää tuntikausia saman pelin parissa. Kun yksi peli alkaa kyllästyttää, on helppoa siirtyä saman pelisivuston toiseen peliin.

Online-pelien joukossa suurta suosiota ovat niittäneet netissä pelattavat pokeripelit, sillä rahalla pelaaminen on aina jännittävää rikastumismahdollisuuden vuoksi. Pokeripelit vaativat kuitenkin hieman perehtymistä, jos haluaa haalia niissä liikkuvia valtavia voittopotteja. Netissä voi pelata todella monenlaisia pokeripelejä, jotka ovat mielenkiintoisia, jännittäviä ja tarjoavat pelaajilleen jatkuvia mahdollisuuksia parantaa omaa sijoitusta sekä ylittää itsensä. Internetissä pokeria voi pelata omien mieltymysten mukaan joko yksin omassa rauhassa esimerkiksi tietokonetta vastaan tai livepeleissä, joissa näet vastustajasi nettikameran välityksellä ja kaikki tapahtuu reaaliajassa.

Ei huonompi eikä parempi, kaikki riippuu omista intresseistäsi

Nettipelit ovat nopea, kätevä ja turvallinen vaihtoehto, kun mitään ei tarvitse ladata omalle laitteelle. Jotkut nettipelit, kuten nettipokeri, tarjoavat pelaamisen lisäksi myös mahdollisuuden voittaa rahaa. Ladattavat pelit taas ovat usein jännittäviä kokonaisuuksia, jotka kuitenkin vievät tilaa pelilaitteesta ja saattavat sisältää haittaohjelmia. Loppujen lopuksi kyse on siitä, millaista ajanvietettä kukin pelaaja hakee. Karkeasti voisi sanoa, että ladattavat pelit soveltuvat intensiivisempään ja tavoitteellisempaan pelaamiseen, kun taas online-pelit ovat enemmänkin leppoisaa ajanvietettä.

Categories: Blogi Tags: