Home > Blogi > Live-pokeri

Live-pokeri

February 13th, 2016

Pokeri on varmasti yksi tunnetuimmista ja suosituimmista panoksilla pelattavista korttipeleistä. Pokeria pelataan useilla eri säännöillä, joista tunnetuimmat lienevät Texas hold ’em sekä käsipokeri. Pokerissa tavoitellaan pelikierroksen pelipanoksista koostuvaa yhteispottia, jonka saa se pelaaja jolla on paras korttiyhdistelmä. Korttiyhdistelmien paremmuusjärjestys on määritelty pokerin säännöissä. Näistä korttiyhdistelmistä on muodostunut ajan kuluessa myös lentäviä lauseita, kuten ’pokerihai’ tai ’täyskäsi’.

poker

Pokerin pelaaminen vaatii viileitä hermoja ja pelin kulun ymmärtämistä. Kädessään olevien korttien ja muiden pelaajien pelikäyttäytymisen perusteella pelaaja tekee sijoituspäätöksiä pelipanoksilleen. Hyviä sijoituksia tekevällä pelaajalla on suurempi todennäköisyys voittaa kuin hutiloivia päätöksiä tekevällä. Vaikka pelaajan käteensä saamat kortit ovatkin sattumanvaraiset, ei pokeri silti riipu pelkästään tuurista, sillä pelaajan tekemät valinnat sijoitustensa suhteen joko edesauttavat tai huonontavat tämän voittomahdollisuuksia.

Live-pokeri on pokeria, jota pelataan fyysisen pokeripöydän äärellä, toisin kuin video-pokeri tai online-pokeri. Live-pokerissa on aivan oma tunnelmansa, kun jännittävää peliä pelataan vastakkain kanssapelaajien kanssa saman pöydän ääressä. Tällöin termi ’pokerinaama’ saa sananmukaisen merkityksen. Live-pokeriturnauksia järjestetään usein kasinoilla ja yökerhoissa ja monet turnaukset ovat hyvin suosittuja.

Netti- ja video-pokerin lisäksi kannattaa ehdottomasti käydä pelaamassa myös live-pokeria. Yhtä lailla live-pokeriturnaukset ovat kokemisen arvoisia käsinkosketeltavan tunnelmansa vuoksi, vaikka ei itse pelaisikaan. Maineikkaisiin pokeriturnauksiin on korkeat buy-in hinnat, eli maksu jonka maksamalla pääset mukaan pelaamaan. Osa tästä pääsymaksusta menee yleisesti järjestäjille ja loput kartuttavat pokeriturnauksen voittopottia.

Categories: Blogi Tags: