Home > Blogi > LoL – peli, joka on kasvanut valtavaksi

LoL – peli, joka on kasvanut valtavaksi

January 29th, 2016

League of Legends, eli lyhyemmin LoL, on peliyhtiö Riot Gamesin kehittämä tietokoneella pelattava strategiapeli, jonka ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2009. Pelin vastaanotto oli jo julkaistaessa hyvä, mutta sen suosio on vuosien varrella kasvanut valtavaksi. Vuonna 2014 LoL:ia pelasi kuukausittain jo 67 miljoonaa pelaaja ja peliä pelaa ruuhka-aikoina jopa 7.5 miljoonaa pelaajaa samanaikaisesti maailmanlaajuisesti.

LoL:sta tekee mielenkiintoisen ja koukuttavan muun muassa se, että jokainen peli on ainutlaatuinen kokonaisuutensa. Peliä pelataan yleensä viiden hengen ryhmässä reaaliajassa toista viiden hengen ryhmää vastaan, eli peli on hyvin kilpailuhenkinen ja myös sosiaalinen kokonaisuus. Peliä voi pelata myös tekoälyn ohjaamia hahmoja vastaan. Vahvan strategisen puolensa ansiosta pelaaja kehittyy jatkuvasti myös paremmaksi strategiseksi pelaajaksi, samalla kun reaktiokyky ja pelinhallintakin harjaantuvat.

Pelin aluksi pelaaja valitsee itselleen hahmon noin 130 hahmon joukosta. Pelaajien hahmot voimistuvat ja saavat lisää supervoimia pelin edetessä ja kokemuksen karttuessa. Pelissä on erilaisia kenttiä, joissa peli pelataan. Molemmilla joukkueilla on pelikartalla oma tukikohtansa. Tarkoituksena on tuhota vastajoukkueen tukikohdan rakennus nimeltä Nexus. Yleensä yksi peli kestää 20 minuuttia.

LoL on maailmanlaajuisen suosionsa myötä saanut myös liudan ammattipelaajia ja se on yksi seuratuimmista videopeleistä. Pelistä järjestetään lukuisia alue- ja maaturnauksia, sekä vuosittain maailmanmestaruusottelu, jonka pääpotti oli vuonna 2014 yli 2 miljoonaa dollaria.

Categories: Blogi Tags: