Home > Blogi > Suositut peligenret

Suositut peligenret

February 21st, 2016

Pelaamisen suosio on kiistaton ja se on tuntunut vain kasvavan viimevuosina. Suuresta pelivalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, mutta viimeaikoina erityistä suosiota ovat saavuttaneet seikkailu-, action-, sekä kauhupelit, vaikka rajat näiden eri genrien välillä ovatkin usein häilyvät. Nykypeleissä tyypillistä kaikissa näissä genreissä on panostus pelin visuaaliseen ilmeeseen.

gamingSeikkailupelit sijoittuvat usein johonkin kuvitteelliseen maailmaan tai kaupunkiin, joka on luotu juuri kyseistä peliä varten. Pelit ovat usein tarinallisia ja pelin päähenkilöllä on yleensä joku tehtävä, joka hänen tulee suorittaa pelin aikana. Esimerkkejä suosituista seikkailupeleistä ovat The Legend of Zelda ja suomalaisen pelifirman taidonnäyte Alan Wake.

Action eli toimintapelit ovat usein toimintapainotteisia ja nopeatempoisia, vaatien pelaajiltaan hyvää reaktionopeutta. Edetessään pelimaailmassa päähenkilö usein taistelee erilaisia vihollisia vastaan yrittäen selviytyä hengissä. Yksi maailmanlaajuinen actionmenestys on peli Grand Theft Auto, jonka uusinta versiota vuonna 2013 odotettiin malttamattomasti.

Kauhupelit kasvattavat suosiotaan. Nykyajan kauhupelit ovat visuaalisia elämyksiä, joissa on valinnanvaraa psykologisista trillereistä zombiepeleihin. Kauhupeleissä yleistä on synkkä ja arvaamaton maailma, jossa päähenkilön täytyy yrittää selviytyä hengissä. Viimeaikojen suosittuja kauhupelejä ovat muun muassa The Last of Us sekä Bloodborne.

Niin kuin aiemmin jo mainittiin, nykypelit enää harvoin edustavat puhtaasti vain jotain peligenreä. Aiemminmainittujen lisäksi yleisiä peligenrejä ovat taistelu-, sota-, ampumis-, strategia-, ajo-, oppimis ja juhlapelit, sekä kaikki mahdolliset yhdistelmät näiden peligenrejen välillä.

Categories: Blogi Tags: