Tulossa olevia pc-pelejä

February 23rd, 2016

Ennen pelikonsolien aikakautta monet pelasivat enemmän tietokonepelejä. Eivät ne toki vieläkään ole millään tavalla syrjäytetty, mutta tuntuu että ne eivät saa enää vain niin paljoa huomiota, kun tenavat pelaavat pleikkareillaan ja xboxeillaan.

Mutta siltikin, pc-pelienkään aika ei ole vielä ohi, ja tulossa on huikeita pelejä, joista varmaan löytyy suosikkeja monelle intohimoiselle pelaajalle. Moni varmaan muistaakin Max Paynen, suomalaisen menestystarinan pc:lle, ja tänä päivänähän se on poikinut niin elokuvaa kuin jatko-osaakin.

Kun katsoo tulossa olevia pelejä, niin moni niistä on tuttu myös konsoliversiona kuten Call of Duty-pelisarja, jonka ensimmäinen osa ilmestyi jo vuonna 2003. Nyt, yli kymmenen vuotta myöhemmin on tulossa sarjan 17 peli nimeltään Advanced Warfare. Kyseessä on siis Activisionin ensimmäisen persoonan ammunta- ja räiskintäpeli, jonka aiheena on niin ensimmäinen kuin toinenkin maailmansota kaikkien kauheuksineen, kylmine sotineen ja modernine terrorisminvastaisine sotineen, tosin viimeisimmissä peleissä on aiemmat sodat kaluttu jo loppuun ja uusimmat pelit ovatkin sijoittuneet tulevaisuuteen. Peli on Sledgehammers Gamesin kehittämä, ja samainen yhtiö on ollut mukana kehittämässä myöskin vuonna 2011 ilmestynyttä Modern Warfare III-peliä. Tämän uusimman pelin pitäisi ilmestyä kauppoihin näillä näppäimillä, ellei ole jo ilmestynytkin.

Toinen tulossa oleva mielenkiintoinen peliuutuus on Ubisoft Montrealin kehittämä Watch Dogs. Tässä toimintapelissä pääsemme käsiksi hakkeroinnin maailmaan. Aiden Pearce on entinen rikollinen, jonka menneisyyden väkivaltainen perhetragedia ajaa hänet hakkeroimaan Central Operating Systemiä eli kaupungin keskuskäyttöjärjestelmää, joka sisältää lähes tulkoon kaiken tiedon kaupungin asukkaista ja jolla pääsee käsiksi hallitsemaan kaupungin teknologiaa. Pelottava ajatus näin oikeassa maailmassakin, että joku pääsee käsiksi kaikkeen tietoon, mitä sinusta vaan voi olla olemassa ja pyyhkäistä olemassa olosi pois kartalta, silmän räpäyksessä. Peli tulee markkinoille toukokuun lopussa.