Home > Blogi > WoW – World of Warcraft

WoW – World of Warcraft

May 11th, 2017

Harvassa ovat ne tietokonepelaajat, jotka eivät ole World of Warcraftista tai WoW-nimestä kaverien kesken kuulleet. Nykyisin jo massiivisten monen pelaajan verkkoroolipelien, jotka tunnetaan termillä MMORPG eli massively multiplayer online roleplaying game, klassikkonakin tunnettu peli on yhä valtavan suosittu, ja siihen on julkaistu useita lisäosia ja laajennuksia. Tämä fantasiapelien kulmakivi julkaistiin vuonna 2004. Sitä voi pelata kuukausimaksulla sen sijaan, että pelaaja ostaisi vain yhden kiinteän pelin itselleen. Kuukausimaksulla saa päivityksiä ja muitakin etuja.

Roolipeleille tyypillisesti myös WoW-sarjoissa tehdään hahmo, jolla toimitaan pelimaailman puitteissa. Pelimekanismeja on useita, joiden joukossa nähdään muun muassa yksilö vs. maailma tai pelaaja vs. toiset pelaajat. Varsinaista roolin pelaamista ei välttämättä edellytetä, vaan sitä voi myös vain pelata ilman maailmaan syventymistä sen tarkemmin.

Hahmo kehittyy pelatessa eteenpäin. Mitä pidemmälle hahmoa kehittää, sitä paremmin siinä pystyy maailman puitteissa toimimaan. Hahmoilla on useampia ammatteja ja taitoja, joiden puitteissa voi mm. liittyä kiltoihin ja pelaajaryhmittymiin. World of Warcraftissa on kaksi puolta, jotka ovat liittouma (Alliance) ja lauma (Horde). Näiden väliltä pelaaja voi valita vain toisen. Puolensa valinnut pelaaja voi sen jälkeen valita hahmolleen rodun, jolla on jälleen omat ominaisuutensa. Muokattavuus onkin tämän pelin yksi viehättävimmistä piirteistä.

WoW-peliä ei voi käytännössä voittaa, vaan pelattavaa piisaa loputtomasti. Jotkut tehtävät ovat sellaisia, ettei niitä voi päästä läpi ilman muiden apua, joten kannattaa verkostoitua!

Categories: Blogi Tags: